Lesz szabadtéri fitnesszpark

Szatmárnémeti — Tegnap sajtótájékoztató keretében jelentette be Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, hogy az Ufo–parkban nemcsak új játszótér és skateboard–pálya lesz, hanem fitnesszpark is.

A mai tanácsülés napirendi pontjai között szerepel az a határozattervezet, mely szerint Szatmárnémetiben, a 17–es lakónegyedben található Ufo–parkban szabadtéri fitnesszparkot fognak létesíteni. Az ilyenfajta létesítmény nemcsak országos, de európai viszonylatban is kuriózumnak számít. Természetesen külön szabadtéri használatra alkalmas eszközök állnak majd a sportolni vágyó szatmárnémetiek rendelkezésére  — mondta el tagnap tartott sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula polgármester. Az Ufo–parkban egyébként városunk hat új játszóterének egyikét és egy skateboard–pálya létrehozását is tervezik. A fitnesszpark költsége 20–30 ezer euró között mozog, azonban ennek az összegnek csak egy bizonyos részét kell állnia az önkormányzatnak, mivel az előzetes egyeztetések szerint magáncégek is fogják támogatni a létesítmény megvalósítását.

A szociális konyha helyén

A nemrég megszüntetett szociális konyha egy, a város tulajdonában lévő ingatlanban működött. A megüresedett épületben minden valószínűség szerint a Drogpervenciós Központ fog működni. „A Drogpervenciós Központra rendkívül nagy szükség van, hiszen az ott dolgozó szakemberek sokat tehetnek annak érdekében, hogy a drogfogyasztók — akik tulajdonképpen nem bűnözők, hanem áldozatok — esélyt kapjanak arra, hogy változtassanak az életükön, mielőtt még nem késő” — magyarázta Ilyés. Szintén a mai nap folyamán kerül a tanács elé az a határozattervezet, mely a strand koncesszióba adásához szükséges megindoklási tanulmány jóváhagyásáról szól. Ilyés szerint már a májusi tanácsülésen terítékre kerülhet — ennek folyományaként — a strand koncesszióba adásáról szóló határozattervezet.