Lesz mért szakasz Szatmáron

Lesz mért szakasz Szatmáron
Két szatmárnémeti versenyzője van a Közép–Európa–rali mezőnyények, mindkettő motoros: Gyenes „Mani” Emanuel és Luczás „Jo” Ioan. KeletEuropaRaliNevezesiLista [.xls – 186KB]

Több mint valószínű Szatmár megyében is rendeznek majd mért szakaszt a Kelet–Európa–ralin. Biztos forrásokból ugyanis megtudtuk: már csak a rajtidőpontokat kell tisztázni. Mint ismeretes, a lefújt 2008–as Dakart potló Kelet–Európa–rali április 20–án rajtol Budapestről, a mezőny pedig még aznap megérkezik Szatmárnémetibe. Hétfő és kedden versenyeznek Szatmár és Máramaros megyében, ezután valószínű visszatérnek Magyarországra az utolsó mért szakaszok megrendezésére. Valószínűleg már nem mennek Szovátáig.

A ralit szervező Amaury Sport Organisation (ASO) egyébként közzé tette a versneyzők listáját, akik neveztek és indulnak a Kelet–Európa–ralin. 111 motoros (köztük Ciryl Despres, Marc Coma, valamint öt romániai versenyző), 18 quados (köztük két romániai) és 91 autós (köztük öt román páros) vág neki majd a mintegy 3000 km–es versenytávnak.

A motors mezőnyének egyébként két szatmárnémeti résztvevője van. Köztük Gyenes „Mani” Emanuel (32–es rajtszáma lesz), aki a Mol Dakar Team versenyzőjekét vág neki a ralinak. De ott lesz a team Dakar Romania versenyzője, a szintén szatmárnémeti Luczás „Jo” Ioan, aki a 86–os számú rajtszámot kapta a Kelet–Európa–ralin.

 

Pesek Attila