Lesz kaviár, lencse és pezsgő…

Lesz kaviár, lencse és pezsgő…
Nagyvárad- Giulio Scarnacci és Renzo Tarabusi: Kaviár és lencse című vígjátékát mutatja be a Szigligeti Társulat december 31-én, 21 órától a váradi színházban.

A pénteki beharangozó sajtótájékoztatón Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház igazgatója a lassan magunk mögött hagyott évről röviden annyit jegyzett meg: sikereket könyveltek el több területen, elég nagyot léptek előre a fejlődés útján. A szilveszteri bemutatóról elmondta: egy kicsit változtatni akartak, azért döntöttek az idén ezen vígjáték mellett. A rendezőnek köszönhetően- akire azért esett a választás, mert a szakmabeliek közül sokan ajánlották őt- a próbák feszültségmentesen, nyugodtan zajlanak, mindenki teszi a dolgát, ami egy kellemes és profi előadást vetít előre.

Összehangoltság

Szabó K. István művészeti igazgató szintén azt emelte ki, hogy a nehéz körülmények dacára az előkészületekkel jól haladnak. Arra hívta fel a figyelmet: a Kaviár és lencse vígjáték zenével, hiszen nem zenés vígjátéknak készült, Horváth Károly írt hozzá zenét, így egy teljesen egyedi produkció jött létre, melyet ezzel a zenével, illetve dalszövegekkel a nagyváradi közönség láthat először. Amúgy a darabot korábban 1968-ban játszották Váradon, romániai magyar színházi társulatként elsőként. A december 31-én, este 9 órakor kezdődő előadás folytatásaként az elmúlt évek hagyományaihoz híven lesz pezsgős koccintás, a közönséget pedig Hunyadi István színművész köszönti majd, aki jövőre Szigligeti Edét fogja alakítani.

Lendvai Zoltán arról beszélt: a jelenetek zöme az átlagosnál nagyobb összehangoltságot igényel, mivel sokszereplős. Amúgy egy jól megírt, szórakoztató darabról van szó, ami jellemző az olasz komédiákra. Az ebbéli gazdag hagyományokra támaszkodva a szerzőpáros, Giulio Scarnacci és Renzo Tarabusi úgymond semmit se bízott a véletlenre.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,