Lemondtak a váradi PKE vezetői

Lemondtak a váradi PKE vezetői
A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) gazdálkodásában talált hiányosságok miatt lemondott tisztségéről János Szabolcs rektor és Berei Annamária gazdasági igazgató.

Hétfő délután érkezett meg szerkesztőségünkhöz a Partiumi Keresztény Egyetem Alapítók Tanácsának közleménye, amelyet az alábbiakban teljes terjedelmében közlünk: „2015. október 5-én kelt közleményünkben tudattuk, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem gazdálkodásában és pénzügyvitelében komoly hiányosságok és szabálytalanságok állapíthatók meg, valamint azt, hogy az előző évek folyamán tanintézetünk jelentős adósságokat halmozott fel. Ugyanakkor előre jeleztük, hogy a PKE Alapítók Tanácsa – ennek láttán – «kivizsgálást rendelt el a felelősség megállapítása, valamint a kialakult helyzet orvoslása céljából». Az említett kivizsgálás, illetve az elkészített szakértői jelentés következtetései alapján, az Alapítók Tanácsával egyetértésben, János Szabolcs rektor és Berei Annamária gazdasági igazgató felajánlották tisztségükről való lemondásukat. Az Alapítók Tanácsa 2015. november 4-i rendkívüli ülésén határozatban mondta ki a kivizsgálások részletekbe menő folytatását, és meghagyta a Szenátusnak a súlyos helyzet rendezéséhez és megoldásához szükséges intézkedések megtételét. Ennek céljából elengedhetetlenül fontosnak tartja egy új pénzügyi és gazdasági terv kidolgozását, a Sapientia Alapítvánnyal kötött Megállapodás meghagyásainak következetes végrehajtását és – általában – az egyetemünk fenntartójával való szoros együttműködést. A hatályos tanügyi törvények és az egyetemi charta előírásainak megfelelően tanintézetünk jó működésének személyi feltételeit a rövidesen összeülő Szenátus hivatott biztosítani.”

Szenátusi ülés

Szerkesztőségünk még a hétfői nap folyamán próbálta felvenni telefonon a kapcsolatot János Szabolccsal és Berei Annamáriával, lapzártánkig sikertelenül. Sikerült viszont elérnünk dr. Pálfi Józsefet, a PKE Szenátusának elnökét, aki csak annyit mondott lapunknak, hogy a szenátus jövő szerdai ülésén kerül napirendre a kérdés, addig semmilyen további információval nem szolgálhat.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .