Lemondott a vezérigazgató

Lemondott a vezérigazgató
Nagyvárad – Néhány soros hírt közölt a nagyváradi Polgármesteri Hivatal: Ioan Ciursas, a Vízügyi Társaság vezérigazgatója benyújtotta lemondását a polgármesternek, amit Ilie Bolojan elfogadott.

Ioan Ciursas vezérigazgató július 30-i dátummal nyújtotta be a lemondását a vállalat éléről Ilie Bolojan polgármesternek, aki ezt augusztus 1-jétől jóvá is hagyta. A hír váratlannnak mondható annak ellenére, hogy előzőleg már a Polgármesteri Hivatal több vezető tisztségviselője is lemondott.

Ioan Ciursas nem akart lemondása okáról nyilatkozni, még akkor sem ha mint mondta, csak elismeréssel nyilatkozhat munkánkról. Egyébként megígérte: egyetlen újságnak sem nyilatkozik. Nem volt hajlandó kommentálni a történteket Ilie Bolojan polgármester sem, mindössze annyit mondott: ez a vezérigazgató saját döntése volt, amit ő jóváhagyott. Gheorghe Carp alpolgármester csak megerősíteni tudta a hírt, egyéb megjegyzést nem fűzött hozzá. Biró Rozália alpolgármester sem tudott semmit az ügy hátteréről.

A vezérigazgató váratlanul hozhatta meg a döntését, ugyanis Constantin Tomulescu műszaki igazgató sem tudott még róla tegnap. Elmondása szerint tőlünk értesült a hírről. Értesüléseink szerint a polgármester tárgyalt az alárendelt vállalatok vezetőivel. Hogy ennek következtében mondott-e le Ciursas, arról senki sem nyilatkozott. De ha így történt, akkor akár újabb lemondásokra is számíthatunk…

Péter I. Zoltán