ERDON Helyi hírek

2008.09.18. 10:06

Regionális szeminárium

<p>Szatmár megye - Közös román-magyar projektet mutattak be tegnap Nagykárolyban a szennyvíztisztitásról.</p>

Tegnap reggel 10 órai kezdettel projektbemutatóra került sor a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az Európai Unió által finanszírozott „Határ menti együttműködés a Kraszna folyó szennyezettségének csökkentéséért” című közös projekt célja a Kraszna folyó szennyezetségének a csökkentése és az európai uniós követelményeknek megfelelő csatornarendszer kiépítése Szatmár megyében. A projekt menedzsere Bekő Tamás, a műszaki irányító Dorel Oprea, a pénzügyi vezető Vásárhelyi Ileana, a környezetvédelmi tanácsadó pedig Egli Sebastian. A helyi polgármesteri hivatal pályázatíró és nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó irodájának munkatársai, Egli Carmen és Marcovici Diana által benyújtott pályázat több mint 100 millió euró értékű támogatást nyert, így alakulhatott ki a magyarországi felekkel való együttműködés, akik ígéretük szerint mindenben segíteni fognak, amiben tudnak. Az esemény megnyitójaként Egli Carmen mondott beszédet, miután felszólalt Kovács Jenő, a város polgármestere, illetve Szántó Gyula, a mátészalkai Kristályvíz KHT. igazgatója. Veres József, a nyíregyházi Felső Tisza–vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETI KÖVIZIG) eddigi tevékenységeiket és jövőbeni terveiket mutatta be, amit a mátészalkai Kristályvíz KHT. műszaki irányítójának, Bencze Nórának a szakmai tájékoztatója követett.

A 15 perces szünet után a hazaiak is felszólaltak. Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, valamint Nótárius Attila, a Szatmár Megyei Vízügyi Hivatal munkatársa a szennyvíztisztítás hatékony módjairól tartott beszédet, ezt követően Egli Sebastian a nagykárolyi szennyvíztisztító korszerűsítésének terveiről tájékoztatott. A projektbemutató befejezéseként Oprea Dorel, a projekt műszaki irányítója, illetve Vásárhelyi Ileana, a projekt pénzügyi vezetője ismertették a szakmai terveket, valamint az előrelátható anyagi kiadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!