Lelkesen fogadták Iránban az amerikai birkózókat

Jordan Burroughs
Jordan Burroughs
Hosszú bizonytalanság után elutazott, s már meg is érkezett Iránba az amerikai birkózó-válogatott, amely a csütörtökön kezdődő szabadfogású csapat világkupán szerepel majd Kermánsáhban.

A világ egyik legerősebb szabadfogású válogatottjának számító tengerentúliak szereplése a két ország vitája miatt volt sokáig kérdéses.
A Donald Trump amerikai elnök által hét iszlám többségű ország polgáraival szemben bevezetett ideiglenes belépési tilalom miatt ugyanis az érintett Irán válaszul megtagadta amerikaiak beutazását az országba. Ekkor úgy tűnt, az olimpiai bajnokokat felvonultató amerikaiak nem lesznek ott a fogásnem legrangosabb csapatversenyén. A múlt héten aztán egy szövetségi bíró felfüggesztette az amerikai elnök rendeletét, Irán pedig ezek után engedélyezte a birkózók érkezését.
A Nemzetközi Birkózó Szövetség honlapja szerint a 2012-es olimpiai bajnok Jordan Burroughs (74 kg) és a Rióban győztes Kyle Snyder (97 kg) vezette együttes hétfőn érkezett meg a vk helyszínére, ahol a repülőtéren lelkes tömeg várta.
“Az iráni emberek imádják a birkózást. Sokan közülük a rajongóim, ezért is sokkolt, amikor úgy tűnt, nem jöhetünk” – mondta a háromszoros világbajnok Burroughs, aki látványos stílusával jelenleg a birkózás egyik legnépszerűbb alakja.
A csapat vk-n nyolc együttes szerepel, az amerikai és az iráni mellett az orosz, az azeri, a grúz, az indiai, a mongol és a török.

(MTI)