Lelkesen az idősekért

“Ugyanolyan lelkesedéssel és kitartással végzem a munkámat, mint a Pro Caritate-díj előtt.”

A szakmai pályafutásom elején nem is gondoltam volna, hogy egyszer egy egész intézmény sorsa függ majd a döntéseimtől, – mondta el Kissné Szabó Zsuzsanna a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonának igazgatónője. Amikor a 60-as évek elején megszereztem a fehérgyarmati gimnáziumban az érettségimet, nem igazán tudtam eldönteni, hogy mivel akarok foglalkozni.

 Aztán Nyíregyházán az Egyesített Szociális Intézményben helyezkedtem el, ahol az akkori igazgató azt mondta nekem, “Zsuzsa, benned sokkal több van, mint amit most magadról hiszel”. Az után elvégeztem egy szakápolói képzést, hogy a lelkesedés mellett, kellő szakmai tudás is rendelkezésemre álljon munkám elvégzése közben.

Nem sokkal azután férjhez mentem, és megszületett a két fiam, akikre a világon a legbüszkébb vagyok. Majd ezt követően újra munkába álltam, de a munkám mellett folyamatosan újabb és újabb végzettségeket szereztem azért, hogy minél jobban el tudjam látni a rám bízott feladatokat. 1996-tól vagyok az idősek otthonának az igazgatói székében, amit egy sikeres pályázatnak köszönhetek.

Azt, hogy én lettem az intézmény igazgatója azóta sem bántam meg, mert jó látni az emberek örömét, és a folyamatos fejlődést, amelyen az idősek otthona keresztül megy.

 Kissné Szabó Zsuzsanna nem is olyan régen, március 13-án a kiemelkedő szakmai és civil szervező tevékenységéért megkapta a Pro Caritate-díjat.

Pro Caritate-díjat azok kaphatnak, akik a szociális ellátás, a gyermek- és ifjúságvédelem, a fogyatékos és a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja érdekében, valamint a nyugdíjasok és az ezzel foglalkozó intézményekben kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységet végeznek.

K. É.