Lelkes csapat a szőlősi református bibliahéten

Lelkes csapat a szőlősi református bibliahéten
Nagyvárad – A nagyvárad-szőlősi református gyülekezetben idén is nagy érdeklődés övezte a vakációs bibliahetet. Már első nap is több mint húszan voltak a gyerekek és a fiatalok.

Mióta Szűcs Imre a lelkipásztor a szőlősi református templomban, azóta minden évben rendeznek vakációs bibliahetet. Bár, mint bevallotta, az érdem nem az övé, hanem Fogarasi Hajnalka tanítónőé, aki valaha IKE-sként kezdte tevékenységét, s azóta is rendszeresen segédkezik a bibliahetek megszervezésében. Az ő kezdeményezésére indult ez a szép szokás, melynek ma már hagyománya is van a templomban, illetve igény is van rá, hiszen a gyerekek várják, s hét végére akár ötvenen is összegyűlhetnek.

Pál utazásai

Az idei bibliahét címe Végtelen utazás, és Pál apostol élettörténetéből vett momentumokból áll össze. Pál apostol életének különböző állomásait követi végig, megtérésétől római útjáig, kiemelve a kalandot és az érdekességet. Arra a kérdésre, hogy ebből a történetből mit tanulhatnak a mai fiatalok, a lelkész azt mondta: talán az a legfontosabb üzenete, hogy Pálnak minden viszontagsága ellenére hite volt Jézusban, és kitartott mellette. Az embernek mindig van lehetősége, hogy erre forduljon, és jó is, ha problémájával Jézust keresi. Az előző években mindig a vasárnapi istentisztelet alkalmával foglalták össze a héten tanultakat, de akkor a szülők kevésbé vitték templomba gyermekeiket. Így a szervezők inkább úgy gondolták, pénteken összegzik az egész héten látottakat-hallottakat. Persze a tevékenységből nem marad el a játék sem, korcsoportokra osztva 3-4 különböző helyen is folynak a foglalkozások minden nap.

Nagy Anikó