Lélektől lélekig Kobzos Kiss Tamással

Lélektől lélekig Kobzos Kiss Tamással
Nagyvárad – November 23-án, pénteken este a Királyhágómelléki Református Egyházkerület dísztermében Kobzos Kiss Tamás Magyar Örökség-díjas előadóművész műsorával kezdődött az egyházkerület által szervezett II. Egyházzenei Fesztivál.

Bevezető áhitatot mondott Csűry István püspökhelyettes, aki méltatta egyben a neves művészt, az Óbudai Népzenei iskola igazgatóját, a XXI-ik század Tinódi Lantos Sebestyénének nevezve őt. A rövid bevezető után Kobzos Kiss Tamás vette kézbe “névadó” hangszerét, a kobozt és szólaltatta meg a régi protestáns lelki énekeket. Felcsendültek Sztárai Mihály, Bornemissza péter, Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály verseire alkotott énekek, és a koncerten természetesen felcsendült egy Tinódi Lantos Sebestyén kompozíció is. Az énekek között a művész röviden beszélt önmagáról, – megtudtuk, hogy 1973-ban, a Délibáb együttesben játszott először kobozon – majd egy kis hangszertörténetet adott és a protestáns lelki énekek kialakulásáról is érdekes információkkal szolgált a nem túl nagyszámú hallgatóságnak. Pedig az előadás minősége megérdemelte volna a nagyobb érdeklődést.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter