Lélekcsönd – a Miskolci Nemzeti Színház vendégelőadása Kolozsváron

Akt.:
Lélekcsönd – a Miskolci Nemzeti Színház vendégelőadása Kolozsváron
A Demény Péter verseiből szerkesztett Lélekcsönd című esttel vendégszerepel Kolozsváron Salat Lehel színész és Márkos Albert csellóművész. Június 22-én, csütörtökön két alkalommal, 18 és 20:30 órától lesz látható a Miskolci Nemzeti Színházban készült előadás a Kolozsvári Színház nagyszínpadra épített stúdióterében.


Az alkotók: Demény Péter, kolozsvári származású, számtalan díjat nyert költő, író, szerkesztő. Márkos Albert, csellista, több film és színházi előadás zeneszerzője, aki improvizatív, kortárs, alkalmazott és kísérleti zenével foglalkozik, valamint Salat Lehel, a Miskolci Nemzeti Színház színésze, aki évtizedekig Kolozsvárott élt, játszott, tanított. Így vallanak az előadásról: alázat, elengedés, szerelem, Isten, elmúlás, csönd. A lélek sanzonjai. Szómozduló csellósikolyok. Van valami, ami összeköthet nemcsak három embert, hanem jóval többünket. Leginkább talán azokat, akik a mélyben is énekelnek.

Utazások mások felé, váltások és változások életterek és életek között, melyből mindenkinek csak egy van, mégis többet él meg és többről álmodik. Jó lesz ezen este elmerülni Lélekcsönd(ünk) ben.

A második előadás után Salat Lehellel, Demény Péterrel és Márkos Alberttel Dimény Áron színész beszélget.