Lehet jelölni a Beöthy-díjra

Lehet jelölni a Beöthy-díjra
Nagyvárad- Szerdán az RMDSZ székházában sajtótájékoztatót tartott Borsi Imre Lóránt megyei ügyvezető alelnök a majd december közepén kiosztandó Beöthy Ödön-díjról, melyre lehet jelöléseket tenni.

Szerdai sajtótájékoztatóján Borsi Imre Lóránt társadalomszervezésért felelős ügyvezető alelnök arra hívta a figyelmet: Bihar Megyei RMDSZ tavaly alapította a Beöthy Ödön-díjat azzal a céllal, hogy díjazza azokat az önkormányzatokat, melyek az elmúlt tizenkét hónapban a legjobb teljesítményt nyújtották, illetve ilyen emlékplakettel jutalmazza azokat az elöljárókat, akik olyan új és zseniális ötlettel, kezdeményezéssel álltak elő, melyek méltóak a követésre, utánzásra. Mint ismert, tavaly decemberben Nagyszalonta önkormányzata és Balazsi József érsemjéni polgármester részesültek ilyen elismerésekben.

Űrlapok kiküldve

Az idei űrlapokat már kiküldték az érintetteknek, vagyis a helyi RMDSZ-elnököknek, polgármestereknek, alpolgármestereknek, és november 27-ig lehet a pályázatokat visszaküldeni a biharmegye@rmdsz.ro e-mail címre, vagy személyesen eljuttatni az RMDSZ Sas-palotabeli titkárságára. Bárki jelölhet bárkit, akár saját magát is, a polgármesteri hivatalokon vagy a helyi RMDSZ-szervezeteken keresztül. Többek közt meg kell indokolni, hogy a javaslattevő minek alapján gondolja úgy, hogy a jelöltje alkalmas lehet a díj vagy az emlékplakett elnyerésére. Az eredményhirdetésre, és a díjátadó ünnepségre, méltatásokra még karácsonyt megelőzően sort kerítenek.
Az 1796 és 1854 között élt Beöthy Ödön magyar politikus és országgyűlési követ, Bihar vármegye főispánja volt. Az 1848-as forradalom és szabadságharc idején a kormány kinevezte a Partium, majd Erdély kormánybiztosának, a világosi fegyverletétel után külföldre menekült.

Ciucur Losonczi Antonius