ERDON Helyi hírek

2007.11.29. 12:03

Cirkusz vert sátrat a nagyváradi vársáncban

<p>Nagyvárad - A tavalyi nagysikerű előadások után az idén újból a nagyváradi vársáncban vert sátrat a Prága Cirkusz. A téli ünnepre való tekintettel ezúttal Mikulás show-val vár kicsiket és nagyokat. <DIA alt="Cirkusz Nagyváradon 2007.11.28" height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Cirkusz_Nagyv_radon_2007_11_28/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Cirkusz Nagyváradon 2007.11.28" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA><A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/flv-cirkusz.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></p>

A Prága Cirkuszt 1824-ben alapította egy akrobatákból és állatidomárokból álló cseh család, akkoriban még húsz perces műsorral jelentkeztek a vásárokban felállított színpadokon. Az azóta eltelt közel kétszáz esztendőben több mint 38 országban jártak, s napjainkban már kétórás programmal szórakoztatnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Az idei évben lebonyolított romániai turné keretében felléptek Mamaian, Jászvásáron és Temesváron is, Nagyváradra Aradról érkeztek. A téli ünnepekre való tekintettel különleges műsort állítottak össze, melynek fő atrakciói a Mikulás show, valamint a hét óriás méretű felnőtt oroszlánnak az idomítása. Egy jó cirkuszhoz méltóan, természetesen a bohócok sem maradhatnak ki a programból, Muki és Frici magánszámai vélhetően mosolyt fognak varázsolni még a legszomorúbb néző arcára is. Körülbelül harminc négylábú fogja produkálni magát, az állatok királyain kivül láthatók lesznek még tevék, lámák, kutyák, zebrák és pónilovak is. A csoportszámokban francia, román, cseh és magyar akrobaták, artisták vesznek részt, így minden bizonnyal senkinek sem marad ideje unatkozni a fűtött sátorban eltöltött két óra alatt a november 30- január 6. közötti periódus minden hétvégéjén, péntekenként 18 órai, szombatonként és vasárnaponként pedig 14, illetve 17 órai kezdettel.

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!