Lehülyézte a rendőröket

Lehülyézte a rendőröket
Nagyvárad – A nagyváradi Ítélőtábla mellett működő ügyészségen dolgozó Sasha Cercel ügyészt rendőrök jelentették fel a Legfelsőbb Bíróságon és a Magisztrátus Legfelsőbb Tanácsánál, miután állítólag lehülyézett több egyenruhást.

Az egyik nagyváradi hetilap értesülései szerint a feljelentők szalontai rendőrök, Alexandru Roxin rendőrfőnök, és nyolc beosztottja, akiket tanúként illetve vádlottként hallgattak meg két meghurcolási ügyben.

Egy nő feljelentette Roxint, mert állítása szerint az megpofozta az irodájában meghallgatás közben, a másik illető, aki a rendőrök ellen panaszt tett az ügyészségen, egy férfi, akit egy teraszon történt botrány után állítottak elő a nyáron. Sasha Cercel ügyésznő állítólag valamennyi rendőrt megsértegette a kihallgatások során, úgy bánt velük, mint holmi bűnözőkkel, s sértő kifejezésekkel illette őket, “verebeknek”, “hülyéknek”, “smekereknek”, “kényes libáknak” nevezte őket.

Az ügyésznő nem emlékszik ilyesmire, bár azt elismerte, hogy felemelte a hangját a kihallgatásokon, de ez nála mondhatni, megszokott. A vizsgálat folyik, s a hetilap úgy tudja, tavaly már volt egy hasonló ügye Cercelnek, akkor egy ügyvédet sértegetett meg, ami 15%-os fizetéslevonásba került neki az egyik hónapban.