Legyőzték az ítéletidőt íjászaink

Legyőzték az ítéletidőt íjászaink
A hét végén Bukarestben rendezték meg az íjász válogatót, amelyet nagy részben szél, hó és eső zavart meg: úgy a bemelegítő edzéseket, mind a versengést.

A roppant kellemetlen időjárás ellenére a Nagyváradot képviselő ifjúsági íjászok jelesen szerepeltek: két arany- és két ezüstérem került a tarsolyukba. A pénteki gyakorlatokon a Nagyváradi Redpoint Sportklub íjászai alig tudtak edzeni a széllökések és a hideg miatt. A hivatalos versengésre azonban az időjárás valamelyes javulása mellett összeszedték magukat és Vivien Bălteanu (ifjúsági III.), valamint Alin Mureşan (ifjúsági II.) aranyérmet, míg Kiss Viktor (ifjúsági II.) és Cristina Pavel (ifjúsági III.) ezüstérmet szereztek.

Nem foglalkoztak időjárással

Nagy volt a versengés tétje, ám a váradi a gyerekek a hosszú, fárasztó út és a mostoha időjárási körülmények ellenére végig kitartottak és nem csak használták íjaikat, hanem nyertek is tehetségüknek és támogatóiknak köszönhetően. A két ifjúsági korosztály (lányok és fiúk) versenyzőit tizenkét csoportba sorolták, a céltáblák pedig122 cm távolságra voltak. A klubok közötti megmérettetésen a Redpoint az igen megtisztelő harmadik helyen végzett. Legközelebb Bákóban versengenek a kis ifjúságiak országos bajnokságán.

Szántó Sándor

Címkék: ,