ERDON Helyi hírek

2008.05.11. 15:26

Az ige, mint a lélek ópiuma

<p>Az anyák napi családnap rendezvénysorzat keretén belül a Pünkösd vasárnapi istentisztelen dr. Gaál Botond debreceni teológiai professzor tartott igehirdetést a várad-réti református templomban.</p>

Dr. Gaál Botond debreceni egyetemi professzor, a Magyar Tudományos Akadémia tagja a pünkösdi igehirdetésben a hit csodájáról, a pünkösdi örömüzenet tartalamáról, a szentlélek hitben megtartó erejérő beszélt a híveknek. A szentlélek eljövetelének, ugyanakkor a keresztény egyház megalakulásának ünnepi üzenete a Krisztusban való feltétlen hit és bizalom, melynek megtartó erejét tükrözi, hogy a kereszténység minden nehézség, üldöztetés ellenére megmaradt. A Krisztusba vetett hit megtartó ereje nem csak a nehézségekkel szembeni kitartásban erősíti a lelket, de felbecsülhetetlen értékekkel ajándékozza meg azt: a végtelen szeretet, béke, megbocsájtás, mértékletesség ajándékával. A mai világban a zárt, öntelt világ falai közé szorúlt lélek legnagyobb kincseit lelheti meg a hit és az Ige erejével, melyet "szellemi pálinkának", a lélek ópiumának nevezett a teológus professzor.
Az istentiszteleten a Csillagocska gyermekkórus és a Sztárai Mihály kórus énekei örvendeztették meg a hívőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!