Legyen magyar polgármester!

Legyen magyar polgármester!
Nagyvárad- Szombaton a városháza dísztermében választmányi gyűlést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Kiss Sándor elnök kijelentette: bízik abban, hogy lehet magyar polgármestere Váradnak.

 

 

Szombaton a nagyváradi városháza dísztermében választmányi gyűlést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete, mely a határozatképesség megállapítása után Kiss Sándor elnök politikai tájékoztatójával kezdődött. A politikus azon meggyőződésének adott hangot: az idei helyhatósági választásokon annak köszönhetően, hogy megváltozott az erre vonatkozó törvény és egyfordulós lesz a megmérettetés, lehetőség adódik majd arra, hogy az RMDSZ elnyerje a polgármesteri tisztséget, vagyis magyar vezetője legyen a városnak. Véleményét azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban Ilie Bolojan jelenlegi polgármester sokat hibázott, így talán román szavazatokra is számíthat az RMDSZ. Az elöljáró például megdrágította a távhőszolgáltatás díját és a parkolási gondokat is újabb pénzkéréssel, illetve úgy próbálta megoldani, hogy fehér és sárga csíkokat festetett az aszfaltokra.

Az RMDSZ Bihar megyei elnöke azért is bírálta ugyanakkor Ilie Bolojant, hogy még mindig nem volt képes arra, hogy magyarul is kiírja az irodája ajtójára azt a szót, hogy polgármester. Az említett okok miatt Kiss Sándor úgy vélte: valós esély mutatkozik arra, hogy Biró Rozália személyében magyar polgármestere legyen Nagyváradnak, ehhez azonban mozgósítására, illetve arra van szükség, hogy mindeki mögéje álljon.

 

Ciucur Losonczi Antonius