„Legyünk tájékozott fogyasztók”

Szatmárnémeti — Hétfőn ünnepelte fennállásának tizenötödik évfordulóját az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal. Ez alkalomból egy gyerekeknek szóló országos programot is ismertettek.

Az ünnepségen a Mihai Eminescu Főgimnázium dísztermében került sor, melyen jelen voltak az iskola öt–nyolc osztályos tanulói, számukra ismertette Alexandru Andras főfelügyelő a most induló országos programot. Az ANPC Junior elnevezésű országos program célja, hogy a felnövekvő generáció megfelelő tájékoztatást kapjon fogyasztóvédelmi kérdéseket illetően. A lakosságnak tisztában kell lennie a jogaival, mi az amit elvárhat, amikor megvásárol egy terméket vagy fizet egy bizonyos szolgáltatásért — mondta el az ünnepségen Alexandru Andras.

A gyermekek helyes tájékoztatása elősorban azért fontos, hogy figyeljenek arra, hogy amennyiben esetleg az egészségre nézve káros termékkel találkoznak, felismerjék azt, mint például a lejárt szavatosságú élelmiszerek esetében — magyarázta Alexandru Andras.

Tankönyvek

„Legyünk tájékozott fogyasztók” — mondta Alexandru Andras. A program keretében a Tanügyminisztérium által elfogadott könyveket fognak kiadni, mely az iskolások tájékozott fogyasztókként való nevelését szolgálja. A bemutató után a diákok kérdéseket tehettek fel a témával kapcsolatosan.