Legkevesebb tizenkét ember halt meg egy kaliforniai lövöldözésben

Akt.:
Legkevesebb tizenkét ember halt meg egy kaliforniai lövöldözésben
© Fotó: AFP
Thousand Oaks – Lövöldözés történt egy Thousand Oaksban lévő bárban, amelyben legkevesebb tizenkét ember, köztük egy rendőr is életét vesztette. A rendőrség elmondta több mint tíz ember sérült meg. A támadás helyi idő szerint este tizenegy óra után kezdődött. A hírek szerint mintegy kétszázan tartózkodtak a helyszínen – közölte a BBC.

A rendőrök elmondták, a feltételezett elkövetőt holtan találták meg a bárban, azonosítani még nem tudták, valamint az indítékára sem derült még fény. A helyszínen egy fegyvert is találtak. A gyanúsított feltehetően öngyilkos lett.

US-SHOOTINGFotó: AFP

A szórakozóhelyen éppen egy főiskolai country-estet tartottak, amikor a feketébe öltözött gyanúsított megjelent és tüzet nyitott. A hírek szerint a gyanúsított füstbombákat is használhatott, valamint egy – a szemtanúk leírása szerint – félautomata fegyvert.

A BBC által idézett szemtanúk szerint hatalmas pánik tört ki az épületben, sokan székekkel törték ki az ablakokat, hogy kijuthassanak, mások pedig a mosdókban rejtőzködtek el.

US-SHOOTING-CALIFORNIAGeoff Dean seriff | Fotó: AFP

Geoff Dean Ventura megyei seriff szerint az első egységek a riasztás után három perccel már a helyszínen voltak. Ron Helus seriffhelyettes is megpróbált bemenni a helyszínre a lövöldözés ideje alatt, ám többször is eltalálták, sérüléseibe a kórházban belehalt.