Legjobbjai hiányában is győzni szeretne a Someşul

A Szatmárnémeti Someşul hazai pályán játszik a labdarúgó III. Liga 15. fordulójában: az egyre jobb teljesítményt nyújtó Kolozsvári Sănătateát fogadja Dacian Nastai edző legénysége.

Négy alapjátékos azonban biztos nem fog játszani a holnapi mérkőzésen: míg Cosmin Iuhas sárga lapos eltiltását üli, Gardoş a Brassói FC–nél, Sălăgean és Petcuţ a Galaci Oţelul csapatánál van próbajátékon. Mindezek ellenére a szatmárnémeti együttes egyedül a három pontot hozó győzelmet tartja elfogadhatónak a holnapi mérkőzés után.

Aurel Buzaş a Someşul elnöke a Szatmárnémeti Olimpiánál kialakult helyztet nem kivánta kommentálni, bár sok ideig az alelnöki tisztséget töltötte be az együttesnél. Arra vonatkozóan, hogy Shannat nevelséért 4000 dollárt kér a Nagyszalontai Liberty Buzaş azt mondta: „Oda kellett volna figyelnie az Olimpia vezetőségének jobban, mit írnak alá, mikor átadták Shannatot a Libertynek. Ez a különbség a Someşul és az Olimpia között. Mi ingyen jutunk hozá jó játékosokhoz, és pénzt hozzunk ki belölük, miután nagyobb csapatokhoz szerződtetjük” – mondta Buzaş.