Legjobbak közt az utolsó

Románia az idén megtartotta 60. helyét azon a listán, melyen a különböző országokban tapasztalható humán fejlődést mérik. Igaz, az ENSZ által összeállított, 177 országot magában foglaló listán az európai államok közül az utolsó lett Románia.

Az első hetven ország magasan fejlett humán szempontból, a 71-155 helyezettek közepesen fejlettek, a többi ország pedig gyengén fejlett. A lista összeállítói figyelembe vették az adott országokban a 2005-re vonatkozó átlagos várható élettartamot, az egy főre eső bruttó nemzeti terméket, a vásárlóerőt, és az iskolázottságot. Romániában a várható élettartam 71,9 év, míg az egy főre eső nemzeti bruttó termék 9,060 dollár volt 2005-ben. Az írni olvasni tudás Romániában 97,3 százalákos, az iskolázottsági ráta 76,8 százalék. Megjegyzendő, hogy Bulgária is megelőzi Romániát, déli szomszédunk az 53. ezen a listán. Magyarország a harminchatodik.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter