Leginkább audio- és videótartalmakat keresnek a gyerekek az interneten

Illusztráció
Illusztráció
Leginkább audio- és videótartalmakat keresnek a gyerekek az interneten, a játékok csak a böngészési lista negyedik helyén vannak – derül ki egy hétfőn közzétett Kaspersky Lab-szaktanulmányból.


A böngészés 17 százalékát az audio- és videótartalmak teszik ki, ezt követik a fordítások (14%), a kommunikációs csatornák (10%) és csak ezután követkenek a játékok (9%).

“A videótartalmakat böngésző gyerekek véletlenszerűen pornográf anyagokat is megnyithatnak, ugyanakkor az ártalmatlan kisfilmektől véletlenszerűen erőszakos tartalmú honlapokra is eljuthatnak, ami hosszú távon árthat a gyerekeknek” – állapította meg Anna Larkina, a Kaspersky Lab elemzője.

Az elmúlt 12 hónapban a szülők által ellenőrzött számítógépekről a kommunikációs csatornákat (közösségi média, e-mail) keresték a legtöbben (60%), noha a mobil eszközök terjedésével a gyerekek körében ezek aránya folyamatosan csökken. Ezt az audio- és videótartalmak (22%), az alkoholról, dohányzásról és drogokról szóló információk (6%) és a játékok (5%) követik.

www.agerpres.ro