Légibiztonsági találkozó lesz

Légibiztonsági találkozó lesz
A Bihar Megyei Tanács arra törekszik, hogy különféle marketing eszközökkel népszerűsítse turisztikai szempontból a megyét, erre vonatkozó szerződést kötött a Ryanair légitársasággal.

A repülőtéren tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Pásztor Sándor megyei tanácselnök bejelentette: olyan megállapodást kötött a Ryanair légitársaság, a Bihar Megyei Tanács és a váradi önkormányzat, melyben a szerződő felek arra kötelezik magukat, hogy 400 ezer célszemélynek népszerűsítik online marketing eszközökkel különböző kommunikációs platformokon a megyét. Emellett egyéb módon is reklámozzák a térségünket, például több napra szóló programcsomagokkal lendítenék fel az idegenforgalmat, részt vesznek szakkiállításokon és -vásárokon (Bukarest, Budapest, Milánó), arra törekedve, hogy a váradi repülőtér az idén is dobogós helyen végezzen ami a legdinamikusabban fejlődő európai légi kikötőket illeti.
Ugyanakkor újabb járatok indításáról is fognak tárgyalni majd a közeljövőben a Ryanair képviselőivel.

Konferencia

Az elhangzottakat Gheorghe Pasc, a repülőtér parancsnoka azzal egészítette ki: a jövő héten a Ryanair egy játékot indít, ami arról szól, hogy azok közt, akik előzetesen jegyet foglaltak a milánói vagy a barcelonai járatokra, két személy által júniusban vagy júliusban felhasználható ingyen jegyeket sorsolnak ki.
Azt is megtudtuk, hogy február 28. és március 3. közt Nagyváradon tartják a Romániai Repülőterek Biztonságáért Felelős Szakemberek X. Találkozóját, melyet közösen szervez a Romániai Repülőterek Egyesülete és Román Polgári Légügyi Hatóság. Ezen a megbeszélésen azonban nem csupán biztonságpolitikai szakértők lesznek jelen, hanem a terrorizmus megelőzésével és megszüntetésével foglalkozó főigazgatóság képviselői is. A tanácskozási pontok közt szerepel egy, a repülőterek biztonságát érintő modell kidolgozása, a katasztrófa helyzetek menedzsmenttervének kibocsátása, valamint a megjelentek tájékoztatása arról, hogy milyen tényezők fenyegetik a polgári légi közlekedést, melyek a nemzetközileg beazonosított kockázatok.

Ciucur Losonczi Antonius