Légi járatokról tárgyaltak

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke
Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke
A napokban Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke és Gheorghe Pasc, a nagyváradi repülőtér parancsnoka parancsnoka megbeszéléseket folytatott Bukarestben annak érdekében, hogy biztosítva legyen a külföldi járatok folytonossága 2018 novembere után is.

A tárgyalófelek közt volt Werner-Wilhelm Wolff, a TAROM igazgatója is. A fő konklúzió az volt, hogy a váradi repülőtér a légitársaság regionális fejlesztéspolitikájának idei egyik lehetséges célpontja lehet. Ennek érdekében egy hónapon belül egy másik találkozója fog sor kerülni, az eredményeket ismertetik majd a sajtóval.

Egy másik tanácskozás Gheorghe Răcaruval, a Blue Air légitársaság vezérigazgatójával zajlott. A felek megállapodtak legkevesebb két külföldi járat indításáról, idén téltől. A hónap végén jelentik be a desztinációkat, a rendelkezésre álló adatok kielemzése után.

Pásztor Sándor azt nyilatkozta: a történtek optimizmusra adnak okot arra nézve, hogy biztosítva legyen a külföldi járatok folytonossága 2018 novembere után is, és a tárgyalásokat folytatni fogják ezután is, mert nagy az érdeklődés a légitársaságok részéről.

Ciucur Losonczi Antonius