Legfelső Bíróság: három vádlott beismerte tettét Dragnea perében

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Három vádlott beismerte tettét kedden abban a perben, amelyben Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét hivatali visszaélésre való felbujtással vádolják. A három, tettét beismerő vádlott kérte, hogy egyszerűsített eljárással tárgyalja ügyüket a Legfelső Bíróság. Liviu Dragnea ártatlannak vallotta magát.

A keddi tárgyaláson Adriana Botorogeanu, aki a bűncselekmény elkövetésének idején a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság alkalmazottja volt, ügyvédjén keresztül közölte, hogy beismeri tettét és kéri az egyszerűsített eljárást. A védő hozzátette, ügyfele rákos beteg, ezért nem jelenhetett meg a tárgyaláson.

Ezt követően Gheorghe Nicuşor, valamint Anisa Stoica – mindketten a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság alkalmazottai – kérték az egyszerűsített eljárást, beismerve az ellenük felhozott vádakat.

Liviu Dragnea azt mondta: nem kér egyszerűsített eljárást, és ártatlannak tartja magát.

Az ügyben további öt vádlott vallotta magát ártatlannak.

Az ügy következő tárgyalásának dátumát március 28-ára tűzte ki a bíróság.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2016. július 15-én állította bíróság elé hivatali visszaélésre való felbujtás és csalás miatt a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, Liviu Dragneát, aki a tettek elkövetése idején a Teleorman Megyei Tanács elnöke volt.

Ugyanabban az ügyben Dragnea volt feleségét, Bombonica Prodanát, a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság akkori magas beosztású hivatalnokát, valamint további kilenc személyt is bíróság elé állította a vádhatóság.

A DNA szerint Dragnea közbenjárt, hogy két személyt a gyermekvédelmi igazgatóság alkalmazzon, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten a Szociáldemokrata Párt Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak.

www.agerpres.ro

Címkék: ,