ERDON Helyi hírek

2007.08.28. 10:45

Másodszor is Mesevilág

<p>Dés - Immár másodszor hirdetett rajzversenyt Mesevilág címmel III. és IV. osztályosok részére a Dési 1-es Számú Általános Iskola a 2006/2007-es tanévben.</p>

A verseny célkitûzése a népmesekincs megismerése, olvasásra ösztönzés, valamint a gyermeki fantázia és alkotókészség aktivizálásával kompozíció létrehozása.Az áprilisban közzétett versenyfelhívásra több iskolából érkeztek pályamunkák, amelyeket Bogdan Anca és Tomºa Loredana szaktanárok zsûriztek és értékeltek a következõképpen: a verseny különdíja Þica Dalma (Aranyosgyéres), I. díj Spaniol Melinda (Aranyosgyéres) és Timár Arabella (Bálványosváralja), II. díj Nagy Bernát (Aranyosgyéres) és Blényesi Gyula (Torda), III. díj Lukács Erzsébet (Dés) és Bala Timea (Nagyvárad), Színvilág-díj: Pap Norbert (Nagyvárad) és Pap Klementina (Nagyvárad), kompozíciós díj: Pap Bettina Erika (Aranyosgyéres) és Kémenes Cyntia (Nagyvárad), eredetiség-díj: Popescu Patricia (Nagyvárad), expresszivitás-díj: Füstös Diana (Dés). Dicséretben részesült Pap István (Nagyvárad), Szabó Szilvia Nikoletta (Bálványosváralja), Bajusz Adrienn (Nagyvárad), Deloren Vivien (Nagyvárad).A díjazott munkák az elõzõ évhez hasonlóan az iskolában megtekinthetõk az idén is. Gratulálok minden résztvevõ kisdiáknak, és köszönöm pedagógusaiknak, hogy tanítványaikat ösztönözték, és munkájukat eljuttatták Désre. A szervezõnek már csak annyi feladata maradt, hogy szeptember 1-jéig a díjakat, okleveleket, emléklapokat postázza a résztvevõknek, és megköszönje a kolozsvári Tinivár kiadónak az értékes könyvadományt, amely lehetõvé tette, hogy a nyertes kisdiákok részére még emlékezetesebb maradjon ez a verseny.

B.E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!