Lefogyott a túlsúlyos fegyenc, pereli a börtönt

Egy túlsúlyos amerikai rab beperelte a hatóságokat az Egyesült Államokban, amiért 140 kilósra fogyott – közölte a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán hétfőn. Az alperes szerint a börtönben nem adnak elég ételt a fegyenceknek. A férfi azt is állítja, elhomályosul a látása, amikor megpróbál tornázni.

Broderick Lloyd Laswell nyolc hónapja az arkansasi börtön foglya, ez idő alatt több mint 45 kilogramm súlyfölöslegtől szabadult meg. A férfit egyébként gyilkossággal vádolják, és ügyének tárgyalására vár. A Benton megyei börtön szerint a rabok naponta átlagosan háromezer kalóriányi ételt kapnak. Ez több mint a felnőttek javasolt napi kalória-bevitele.

A fegyenc panasza szerint minden étkezés után egy órával már újra éhes, és elhomályosul a látása, ha tornázni kezd. Laswell ugyanakkor azt állítja, hogy nincs lehetőség testmozgásra, és csupán azért fogyott, mert “szó szerint halálra éheztetik” a rabokat. Ezért azt követeli, hogy hideg helyett meleg ételt szolgáljanak fel a börtönben.