„Lefektetik” a fekvőrendőröket

„Lefektetik” a fekvőrendőröket
Szatmárnémeti — A rendőrség javaslatára, Szatmárnémetiben hamarosan négy helyen fognak fekvőrendőröket elhelyezni — tájékoztatta lapunkat Kereskényi Gábor Szatmárnémeti alpolgármestere.

Visszahelyezik a Libertatii térre és a Károlyi útra a fekvőrendőröket, ezen kívül fekvőrendőrt szerelnek fel hamarosan a Bradului és a Rosetti utcákon is, hogy így korlátozzák az autók sebességét — így döntöttek kedden a szatmárnémeti közlekedési bizottság gyűlésén.
Emellett egyéb más probléma is terítékre került. Például az, hogy sok hipermárket kérte a közlekedési bizottságtól, hogy a Károlyi úton hozzanak létre körforgalmakat. Szerintük, az megoldaná a környék akadozó forgalmát. „A körforgalom valóban sok helyen bevált módszer a közlekedés gördülékenyebbé tételére, azonban nem alkalmazható bárhol. Jelen esetben, nem kivitelezhető, hogy pár kilóméteren belül két–három körforgalom legyen, inkább akadályozná, mint segítené a környék közlekedését”— magyarázta Kereskényi.
Elutasították
Kereskényi elmondása szerint, sok magáncég kérését is elutasította kedden a bizottság, ugyanis azt kérték, hogy hagyják jóvá, hogy az új illetve a régi központba bemehessenek a 3, 5 tonnánál nehezebb teherautókkal, mivel ez jelentősen megkönnyítené az áruszállítást. „A városban van a teherautók számára kijelölt útirány. A bizottság minden tagja egyetértett abban, hogy nincs mit keressenek a város központjába ezek a hatalmas járművek”— hangzott a magyarázat.
Jóváhagyták viszont az Aurel Vlaicu utcán lakók kérését, mely szerint hozzanak létre egy új gyalogátkelőt ezen az útszakaszon. A gyalogátkelőt közvetlenül a buszmegállóba fogják felfesteni az aszfaltra.