Led Zeppelin koncert Londonban

Led Zeppelin koncert Londonban

A legendás Led Zeppelin öregedő rockezenészei hétfő esti koncertjükkel bebizonyították, hogy nem véletlenül tartják a 27 éve feloszlott együttest a világ egyik legnagyobb rockbandájának.

A húszezer szerencsés előtt tartott kétórás koncerten felhangzott az összes nagy slágerük, a beszámolók szerint az együttes legendás szólógitárosnak játéka csak jobb lett az eltelt évek alatt. “Teljesen megérte, mesés volt” – lelkendezett a fellépés után a 46 éves Deborah Mataya, aki az Egyesült Államokból érkezett a koncertre a brit fővárosba. Az énekes “Robert Plant csodálatos volt”, tette hozzá az amerikai nő. Plant a beszámolók szerint a kétórás koncert egész ideje alatt a régi időkre emlékeztető energiával énekelte végig a koncertet a ráadásként lejátszott Whole Lotta Love című számig, de mégis Jimmy Page gitárjátéka számított az este fénypontjának.

A koncert az előzetes bejelentések szerint egyszeri volt és nem lesz folytatása, ennek ellenére a rajongók a nagyszerűen sikerült fellépés után bizakodásuknak adtak hangot, hogy az együttes esetleg mégis vállal egy rövid turnét.

A hétfő esti koncertre több mint 1 millióan igényeltek belépőt, de csak 20 ezret sorsoltak ki. A szerencsés nyerteseknek személyesen kellett megjelenniük a londoni O2 arénában, és csak fényképes személyi igazolvány bemutatásával kaphatták meg a belépésre jogosító műanyag karperecet, amelyet csak a koncert után szabad leszedniük.

Az énekes Robert Plant, a gitáros Jimmy Page és a basszusgitáros John Paul Jones triót Jason Bonham, az együttes elhunyt alapító tagjának, a dobos John Bonhamnek a fia egészíti ki. A Led Zeppelin 1980-ban a dobos halála miatt hagyta abba a zenélést. Azóta egyetlen egyszer állt össze újra, akkor is Jason Bonham helyettesítette apját a dobok mögött.

Az 1968-ban alakult Led Zeppelin a világ egyik legsikeresebb rock együttese, albumai több mint 300 millió példányban keltek el.