Lecsófőzéshez gurulnak

Rendhagyó kirándulásra várja a nyíregyházi Pedagógus Természetbarát Egyesület a szép táják szerelmeseit. Programok [DOC 21 KB]

Ez alkalommal ugyanis nem a hegyekbe szervez nyílt túrát az egyesület, hanem a buji lecsófőzőversenyre, ezért is kapta a nyílt túra a Guruljunk lecsót főzni! címet. A túra részvevői  a lecsófőző versenyen is részt vehetnek, melyhez az alapanyagokat, a főző- és evőeszközöket a résztvevők viszik magukkal.

A tűzifát, helyet, sörsátrat, széket, asztalt (korlátozott mértékben) a rendezők biztosítják. A túrán a KRESZ szabályainak megfelelők, saját, a közúti közlekedésre alkalmas kerékpárjukkal vehetnek részt.

Útvonal: Nyíregyháza (Északi Alközpont ABC Áruház elől) – Nyírszőlős – Buj – Nyírszőlős – Nyíregyháza. Az indulás augusztus 27-én 8 órakor lesz, a visszaérkezés 19 órakor. A túratáv 40 km. A főzőversenyen induló csapatok nevezési díja 500,- Ft/csapat.

A főzőversenyen való résztvételi szándékát – csapat-megnevezéssel és névsor leadásával – mindenki előre jelezze! Az érdeklődők augusztus 26-ig jelentkezhetnek a 06-20/447-8707-es telefonszámon.

– M. Magyar László –