Lebuktak a tolvajok

Lebuktak a tolvajok
Három, 18 és 22 év közötti fiatal tervét hiúsították meg a nyomozók, így nem sikerült jogtalanul pénzt felvenniük a bankautomatából.

 

 

A szatmárnémeti nyomozók hatékony munkájának köszönhetően három szatmári fiatal került előzetes letartóztatásba, azt követően, hogy egy általuk készített berendezést helyeztek el egy bankautomatába, mely megakadályozta, hogy a készpénzt felvevő személy hozzáférjen pénzéhez. A három férfi betakarta a készpénz felvételre alkalmas bankautomata pénzkiadó nyílását egy fémből készült pálcával, melyet a megfelelő méretre csiszoltak, a hátoldalára pedig egy dupla oldalú ragasztószalagot tettek, mely felfogta a készpénzt, amit az ügyfelek le szerettek volna venni a kártyájukról. A behelyezett szerkezet hasonlított a bankautomata alkatrészéhez, így azt nem lehetett könnyen felfedezni. Ezzel a módszerrel egy szatmárnémeti nőt sikerült becsapni. A nő a Lucian Blaga sugárúton található automatából szeretett volna 1000 lej készpénzt kivenni, ám miután a készpénzfelvétel minden procedúráját végigjárta, az automata nem adta ki a bankókat, mivel azokat a tolvajok szerkezete felfogta. A három fiatal azonban nem jutott hozzá a bankjegyekhez, mivel a pórul járt nő értesítette a bank személyzetét, azok pedig a rendőrséget.

 

Előzetesben az elkövetők

A helyszínre érkezett nyomozóknak feltűnt a hamisított berendezés, mely az automatára volt szerelve. A bejelentést október 20-án tette a nő, és február 24-én sikerült azonosítani az elkövetőket a 22 éves D. Darius, a 19 éves B. Cristian és a 18 éves H. Cătălin személyében, akik az ügyészség döntése értelmében 24 órára őrizetbe vettek. A nyomozás során kiderült, hogy a fiatalemberek a Lucian Blaga sugárúton és a 25 Octombrie téren található két másik bankautomatára is felszereltek hasonló szerkezetet, de ezen esetekben sem sikerült készpénzhez jutniuk.