Lebukott Borsnál

Bihar megye – A Borsi határátkelőnél kilépésre jelentkezett szerdán este a 39 éves Sorin B. egy Mercedes személygépkocsival, vele utazott egy férfi, aki egy román útlevéllel igazolta magát.

A határendőröknek feltűnt, hogy az iratban szereplő személy adatai nem illenek az okmányt felmutató személyre, ezért alaposabb ellenőrzének vetették alá az embert, s a csomagjait. A bagázsiból előkerült egy moldáv útlevél, mely a 26 éves Ion I. nevére volt kiállítva. Ő volt a Mercedes utasa valójában, s kiderült, hogy április 20-án jött Romániába legálisan. Jászvásárra utazott, ahol találkozott egy számára állítólag teljesen ismeretlen nővel, aki ígért neki egy román útlevelet.

A fiatalember ezzel Olaszországba akart utazni, ott kellett volna átadnia 3 ezer eurót egy őt ezügyben felkereső személynek a „segítségért” cserébe. Ion I. az útlevelet 23-án reggel kapta meg, alkalmi fuvarral jött Váradra. Itt taxiba ült, s Budapestre vitette magát. Nem jutott el odáig. Hamis személyazonosság használata, s tiltott határátlépési kísérlet jogcímén indult ellene eljárás.