Lázin nyerte a megyei szakaszt

Lázin nyerte a megyei szakaszt
Szatmárnémeti – Összeállt a lista annak a kilenc gyermeknek a nevével, akik Szatmár megyét képviselk majd a 11–12 éves sakkozók országos–bajnokságán.

A Szatmárnémeti Unio SK sakkozója, Lázin Tamás nyerte a Szatmár megyei bajnokság döntőjét. A 11 éves sakkozó egyetlen meccsén remizett, így toronymagasan (6,5 pont) nyert Kovács Attila (Szatmárnémeti LPS–ISK, 5 pont) és Andrei Oros (LPS–ISK, 4,5) előtt. A táblázatban sorrendben következő Simon Imre (Unio SK), Gabriel Şuteu (LPS–ISK), Orha Gergő (Unio SK) és Bogdan Roşu (LPS–ISK) a dobogón végzett sakkozókkal együtt Szatmár megyét képviseli majd az országos döntőben, melyet április 11–20. között rendeznek a Vâlcea megyei Voineasa üdülőtelepülésen. A fiúkkal együtt utazik majd a megyei döntő két lány résztvevője, Sabrina Stan és Patricia Ardelean (mindkettő LPS–ISK), aki egyenként 3,5 pontot gyűjtöttek hétvégi versenyen.
A 11–12 éves sakkozóknak rendezett megyei versneyt egyébként az Unio SK és a LPS–ISK közösen rendezte. A torna bírója, Páll Zoltán ugyanakkor elmondta, az általa képviselt klubnak, már weboldala is van (www.uniosah.ro), melyen megtalálhatók a sportággal kapcsolatos legfrissebb megyei információk is.