Lavinaveszély miatt felfüggesztették a Kelemen-havasokban eltűnt személy keresését

Lavinaveszély miatt felfüggesztették a Kelemen-havasokban eltűnt személy keresését
Ideiglenesen felfüggesztették a Kelemen-havasokban lavina által elsodort személy keresését. A kedvezőtlen időjárás miatt a mentőegységek is veszélybe kerülhetnek, nyilatkozta Ion Burlui, a Suceava megyei katasztrófavédelem vezetője.

“Fennáll a veszélye, hogy a mentőcsapatokat egy újabb lavina sodorja el. A hóréteg állapota nem engedi meg, hogy ismét elinduljunk az eltűnt személy keresésére. (…) Helyenként 4-5 méter a hóréteg vastagsága” – mondta Burlui.

Pénteken három személyt sodort el a Kelemen-havasokban keletkezett lavina, közülük kettőt megtaláltak. Egy 36 éves tűzoltót életben találtak, a második személy, egy nő életét egyórás újraélesztés után sem sikerült megmentetni.

A Suceava megyei katasztrófavédelem vezetője elmondta, hogy két lánctalpas gépjárművet is küldtek a helyszínre, továbbá olyan fényforrásokat is felszereltek, amelyek jól megvilágítják a területet, hogy könnyebb legyen a keresés.

Oli, a felügyelőség nyomkereső kutyája is részt vesz a mentőakcióban, mondta a katasztrófavédelmis.

A román nemzeti zászlót akarták kitűzni

Három személyt, köztük két tűzoltót sodort el a lavina a Kelemen-havasokban – közölte pénteken a Suceava megyei katasztrófavédelem vezetője, Ion Burlui.
A három személy egy román nemzeti zászlót próbált meg kitűzni a nemzeti ünnep alkalmából.

A két tűzoltó – Burlui elmondása szerint – a dornavátrai tűzoltó-parancsnokságnál dolgozik. Ennek a parancsnokságnak a munkatársai 2013 óta minden évben kitűzik a Kelemen-havasok négy csúcsára a román nemzeti lobogót.

www.agerpres.ro