Laurenţiu Nistor súlyos sérülést szenvedett a kolozsvári torna Európa-bajnokságon

Fotó: Facebook/Laurentiu Nistor
Fotó: Facebook/Laurentiu Nistor
A román csapatból elsőként induló Laurenţiu Nistor súlyos sérülést szenvedett szerdán a kolozsvári torna Európa-bajnokságon, miután nyújtógyakorlata közben leesett a szerről. A mentőcsapat hordágyon vitte el a teremből.

A gyakorlat első felében Nistor nem tudott visszafogni a rúdra, és a szertől messzire, hasra esett. A mozdulatlan sportolót azonnal körbevették az edzők és az orvosok. Nistor a gerincére panaszkodott, ezért az orvosok rögzítették a nyakát és a nézők vastapsától kísérve hordágyon vitték ki a teremből.

A baleset éppen Adrian Stoicának, a Román Torna Szövetség elnökének szeme előtt történt, aki maga is elment a kórházba, hogy Nistor sérüléséről érdeklődjön.

27 ország 274 sportolójának (168 férfi és 106 nő) részvételével szerdán kezdődött a kolozsvári sportcsarnokban a torna Európa-bajnokság. Romániában legutóbb hatvan évvel ezelőtt szerveztek hasonló szintű rendezvényt.

Romániát tíz tornász képviseli az Európa-bajnokságon. A női válogatott Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache és Cătălina Ponor, míg a férfi Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor és Andrei Ursache összetételű.

A verseny megnyitójára szerdán 10 órakor kerül sor, ezt követi a férfiak selejtezője 20:40-ig. Csütörtökön 10:00 – 20:40 között női selejtezők. Pénteken 13:00 – 15:45 között férfi egyéni összetett verseny; 17:30 – 19:30 között női egyéni összetett verseny. Szombaton 13:30 – 16:40 között férfi szerenkénti döntők talajon, lólengésben és gyűrűn és női szerenkénti döntők ugrásban és felemás korláton. Vasárnap 13:30 – 16:40 között férfi szerenkénti döntők ugrásban, korláton és nyújtón és női szerenkénti döntők gerendán és talajon.

A tavalyi, berni Európa-bajnokságon Románia négy érmet nyert. Marian Drăgulescu ezüstérmet szerzett talajon és ugrásban, Cătălina Ponor pedig bronzérmet talajon és gerendán.

www.agerpres.ro