Látogatóban idős bentlakóknál

Bihar megye- Az Idősek Világnapja alkalmából öreg és szociális otthonokat látogatott meg október 1-jén Biró Rozália szenátor Nagyszalontán.

“Sűrű hétköznapjainkat azért szakítják meg ünnepnapok, hogy legalább ilyenkor kiemelt figyelmet fordítsunk az ünnepeltekre. Az idei Idősek Világnapja alkalmából a Nagyszalontán működő három idős-, illetve szociális-orvosi központ lakóival beszélgettünk az öregkor lehetőségeiről, nehézségeiről és örömeiről is.”- nyilatkozta honlapunknak Biró Rozália RMDSZ-es szenátor.
A nagyszalontai önkormányzat által fenntartott szociális és egészségügyi otthon mintegy 38 lakója zömmel nem szalontai, hanem Nagyvárad és környékéről érkezett, ahol igen korlátolt ellátási lehetőségeik vannak. A központ személyzetének a lelkes szolgálatért, illetve Nagyszalonta város vezetőségének a jelentős anyagi támogatásért, mellyel a központot fenntartják, mondott köszönetet a szenátor.
A református egyház által működtetett idősek otthonában derűs és szeretettel beragyogott hangulatban folyt a beszélgetés a lelkes, időnként dalra fakadó 80-90 évesek és a látogató között. A családi hangulatot teremtő, fáradtságot nem ismerő gondozókról szóltak elismerően úgy az idősek, mint a szenátor asszony, aki hangsúlyozta, hogy kiemelt szüksége van a közösség rászorulóinak a hitben gyökeredző gondoskodásra.
A baptista egyház által létrehozott öreg otthonban követendő példával találkozott a szenátor. Bentlakó idős hölgy tettrekészségből vállal ellátói feladatokat, mintegy bizonyítva azt, hogy valamennyien tudunk egymásnak segítséget és támogatás nyújtani. A központ újonnan építettet szárnyát is meglátogatva a jövőben várható további igény növekedésről, a szeretetteljes gondozás szükségességéről beszélgetett Biró Rozália az intézmény vezetőjével.