Látogatás a méhészetben

Látogatás a méhészetben
A méhészet népszerűsítésének egyik módszere: megismertetni a gyerekekkel a szorgos és hasznos rovarok munkáját, életét. Erre alkalom az Iskola másként-hét.

Az Iskola másképp hét keretében az iskolák minden felé szerveznek érdekes programokat, múzeum- és munkahely látogatásokat, versenyeket, tisztasági akciókat. A temérdek, sokszor már követhetetlen program között különleges volt, amikor érmihályfalvi diákok egy úgynevezett bemutató méhészetben tettek látogatást. Gyula Lehel, aki a már két alkalommal megszervezett Érmelléki Méhésztalálkozó ötletgazdája is, saját méhészetében hozta létre ezt a bemutatási lehetőséget.

Védőruhában

Mint kérdésünkre elmondta, 35 gyereknek, és néhány felnőttnek való védőruhát szerzett be, és készített egy “üvegkaptárt” is, amit a legutóbbi méhésztalálkozón már bemutatott a nagyközönségnek. Igaz, ez most nincs betelepítve, a három látogató osztály (Török Sándor, Török Erzsébet és Baghiu Mónika tanárok osztályai) mindegyike kinyithatott egy kaptár, megvizsgálhatott üres és műlépes keretet, kóstolhattak mézet, melyen még “dolgoztak” a méhek. Megvizsgálták, milyen a motoros pergető, illetve a virágporszedő, sőt, még előző nap begyűjtött virágport is lehetett kóstolni.

Rencz Csaba0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter