Lassan normál paraméteren a fűtési rendszer

A fűtéscsöveket már mindenhol hozzákapcsolták a fűtési rendszerhez. Fotó: Pap István
A fűtéscsöveket már mindenhol hozzákapcsolták a fűtési rendszerhez. Fotó: Pap István
A nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményben emlékeztet arra, hogy a város fűtéshálózata felújításának erre az évre tervezett munkálatai a végéhez közelednek.

Ezekben a napokban már csak rövid szakaszokon dolgoznak, igaz, ezek a részek rendkívül fontosak a fűtésrendszer optimális működése szempontjából. Így tehát dolgoznak a Körös (Vladimirescu), utcán, a Creanga téren, a Shakespeare, a Sztaroveszky (Magheru), Dózsa György utcákon. A közlemény szerint a csőfelújítási munkálatok október 15-re befejeződtek.

Ugyanezt erősítette meg hétfőn szerkesztőségünknek Dan Creţu, a nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat szóvivője is, aki annyiban pontosította az információt, hogy a fűtéscsöveket mindenhol hozzákapcsolták a fűtési rendszerhez, és most már a hálózatban csak olyan helyeken dolgoznak, ahol a meglévő vezetékekkel párhuzamos vezetékeket építenek ki, ami tehát nem befolyásolja a fűtésszolgáltatást. Ugyanakkor dolgoznak még egyes műszaki aknáknál. Dan Creţu elmondta, hogy a fűtésszolgáltatás az egész városban normális paraméterek között biztosítva van. A polgármesteri hivatal említett közleménye szerint ugyancsak visszaállt a fűtésszolgáltatás a normális paraméterek között Szőllős lakónegyedben, illetve Szentmártonban és Félixfürdőn is. A fűtéshálózat felújításának második etapjában összesen 20,28 kilométernyi fűtési fővezetéket újítanak fel, a munkálatokat az Energomontaj, az Elsaco Electronic, az Isoplus Romania és az ISPE cégek végzik.

Címkék: ,