Lassan elkészül a Zöldfa utca

Fákat ültettek, és pár terasz már meg is nyílt az Árkádia Bábszínház felőli oldalon
Fákat ültettek, és pár terasz már meg is nyílt az Árkádia Bábszínház felőli oldalon
A végéhez közeledik a nagyváradi Zöldfa (Alecsandri) utca sétálóutcává történő átalakítása. Már csak a Nagyvásártér (December 1. park) felőli részen dolgoznak a munkások.

A nagyváradi polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint a közvilágítást már teljesen kiépítették, illetve már majdnem teljesen elkészültek a járdák és az útburkolat, valamint a vízelvezető csatornák, a járdaszegélyek melletti vízelvezetők kilencven százalékát is kialakították már. A napokban elültettek tizenkét gyertyánfát az utcának az Árkádia Bábszínház felőli oldalán. Ezen az oldalon egyébként már meg is nyíltak a teraszok, a másik oldalon még több ingatlan homlokzatfelújítása zajlik az utcaátalakítási munkálatokkal párhuzamosan. Hamarosan a fákat védő rácsokat is kihelyezik a fák köré.

Korlátozás

Egyébként a Zöldfa utcába már csak este hét és reggel fél kilenc óra között hajthatnak be a vendéglátóipari egységekhez árut szállító járművek, és napközben is csak az utcán lakók hajthatnak be oda, de ők is csak az ingatlanuk udvarán parkolhatnak, az utcán ugyanis tilos a parkolás. A Zöldfa utca átalakítási munkálatait a Gavella Com, a Porfido Ed Arte Consortzio Stabile és a Ritmoteh cégek végzik, a beruházás költségvetése 4.118.136 lej áfa nélkül. A kivitelezési határidőt meghosszabbították június 1-ig, addig a legnagyobb valószínűséggel befejeződik a munkálat.