Larissza Jáburova nélkül folytatja a VSK

Larissza Jáburova nélkül folytatja a VSK
A női kosárlabda A–osztály utolsó őszi fordulójának mérkőzéseit rendezik kedd délután. A Szatmárnémeti Városi Sportklub Craiován lép pályára.

 

Győzelemmel zárná a 2011/12–es idény őszi mérkőzéseit a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata, ehhez viszont nyerni kell egy nagyon erős ellenfél otthonában, Craiován. Az oltyánokat idén ugyan már legyőzte a VSK (a Román Kupa első fordulójában), azóta viszont jelentős átalakuláson esett át Liviu Manea edző csapata. Négy amerikai kosarassal erősítettek, és vezérletükkel a SCM Craiova a táblázat 7. helyéről várják a ma 18 órakor kezdődő találkozót. A szatmári lányok az remek bajnoki hajrának köszönhetően felkapaszkodtak a tabella 6. pozíciójába és egy újabb győzelemmel megerősítenék helyüket. Ugyanakkor Dan Fleşeriu edző csapatának ez lenne sorozatban az ötödik bajnoki sikere. Másrészt, a VSK nagyon jó formát mutat: a Kara Trutnov elleni Közép–Európa ligás meccsen, illetve a Gyulafehérvári CSU elleni bajnokin is bizonyította, tud jól játszani a csapat erős ellenfelekkel szemben.

„Szerintem nehezebb dolgunk lesz Craiován, mint a gyulafehérváriak elleni találkozón” – mondta Fleşeriu. A 18 órakor kezdődő mérkőzést egyébként a vâlceai Marius Epure és a nemzetközi kitűzővel rendelkező nagyszebeni Ciprian Stoica bírópáros vezetni.

A VSK vezetősége és a kosárlabdacsapat szakmai stábja egyébként vasárnap már megkezdte a csapat jövőjével kapcsolatos tárgyalásokat. Egyelőre csak az biztos, hogy az ősszel szerződtetett ukrán Larissza Jáburovától megválnak. A 22 éves center nem bizonyított, így nem csoda, hogy a szatmáriak már nem tartanak igényt a Dneprtől érkezett kosarasra.

 

 

Női kosárlabda, A–osztály, 15. forduló, kedd: SCM Craiova – Szatmárnémeti VSK, Poli Iaşi – Temesvári Danzio. Szerda: Marosvásárhelyi Nova Vita – BCT Alexandria, Bukaresti Olimpia – Sportul Studenţesc. Már megrendezték: Rapid – Aradi ICIM 44–81, Gyulafehérvári CSU – Kolozsvári U 85–55, Nagyváradi U VSK – CSM Târgovişte 32–85, Brassói Olimpia – Sepsiszentgyörgyi BBall 6 Sepsi BC 72–57.