Laptopok a háziorvosoknak

A Bihar megyei háziorvosok április 23-tól vehetik fel az egészségügyminisztérium által az Országos Egészségfelmérő Programon belül vásárolt hordozható számítógépeket.

A megadott napokon a Meziadului u. 2. sz. alatt található nagyváradi Granhill lerakatnál, 11 és 15 óra között jelentkezhetnek a háziorvosok, s a következőket kell felmutatniuk: a Bihar megyei Egészségbiztosítási Pénztárral kötött idei szerződés, az orvosi rendelő egészségügyi engedélye, melyből kitűnik, hogy engedélyezve van a biológiai minták levétele , vagy egy laboratóriummal kötött erre vonatkozó szerződés; az utóbbi kettő bármelyike megfelel, az eredetit és a másolatot is fel kell mutatni; a háziorvos személyazonossági okirata, továbbá az orvos, illetve a rendelő pecsétje is szükséges.

Sorrendben

A tumultus elkerülése érdekében a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság nevük szerint, ábécésorrendben tervezte be a háziorvsokat, a következőképpen: április 23-án, szerdán az A-val és B-vel kezdődő családnevű háziorovosokat várják, csütörtökön a C, D, E betűsek kerülnek sorra, pénteken pedig az F, G, H, I, J kezdőbetűsek vannak betervezve. A többieket a kiosztás menetétől függően tervezik majd be, a dátumokat a hatóság honlapján, a www.aspbihor.ro honlapon teszik majd közzé, illetve a sajtón keresztül.

Szerződések

Az informatikai rendszerek átvételekor a közegészségügyi hatóság mukatársai haszonbérleti szerződéseket kötnek majd a háziorvosokkal, adásvételi jegyzőkönyv is készül, s a felszerelés működőképességét az orvos jelenlétében ellenőrzik majd. A kiosztással kapcsolatos további információkat Radu Negrut, iletve Petru Lazar mérnököktől, a 435957, illetve a 0748/786624 telefonszámon lehet megtudni.