Lakópark épül Váradon

Lakópark épül Váradon
Lakóparkot akar építtetni a nagyváradi önkormányzat a Ceyrat utcában, a Pece patak bal partján, jelentette be Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében.

Az erre vonatkozó határozattervezet kimondja, hogy a város 15.120 négyzetméternyi telket bocsát árverésre hat csomagban. A lakóparkban ANL típusú tömbházak épülnek majd, melyekben összesen 180 lakás lenne, illetve további 728 egy-, két-, és háromszobás lakás is épül majd az elképzelések szerint. A lakóparkban létesül zöldövezet, játszótér, de lesznek parkolóhelyek és kereskedelmi egységek is. Ilie Bolojan kifejtette, hogy a korábbi közbeszerzési eljáráshoz képest két módosítást eszközölt az önkormányzat: egyrészt a város vállalja azt, hogy biztosítja a közműszolgáltatásokat a leendő munkatelepen, és jövő év őszére a város kiépíti ott a teljes közműszolgáltatást. A város elképzelése szerint a lakóparkot magánvállalatok építenék meg, a beruházás négy év alatt valósulna meg. A város a leendő tömbházak helyét bocsátja árverésre 35 euró/négyzetméteres kikiáltási áron. Egy beruházó maximum két csomagot pályázhat majd meg a hatból. A koncesszió időtartama tíz év lesz. A határozattervezetet egyhangúlag elfogadta tegnapi ülésén a nagyváradi helyi tanács.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter