Lakatos Péter képviselő beszámolója

Lakatos Péter képviselői mandátumának elmúlt három és fél évi tevékenységét igyekezett minnél tömörebben megfogalmazni az Bihar megyei RMDSZ Választmányának pénteki gyűlésén.

A képviselő, egyben a választány alelnöke elmondta, hogy a plénumban 66 esetben szólalt fel. Letett 7 politikai nyilatkozatot, interpellált 3 esetben, volt 12 törvénykezdeményezése és 216 törvénymódosító javaslata, amiből a szakbizottság 175-öt fogadott el, a plénum pedig 16-ot. Legjelentősebb törvénykezdeményezésének a temetőkről és temetkezési szolgáltatásokról szóló EU konform törvény tartja. Ezt a területet ezideig még nem szabályozták Romániában. De voltak elfogadott javaslatai a szociális támogatások, oktatás, és egyéb területen is. Tekintve, hogy a gazdasági valamint a költségvetési szakbizottságban tevékenykedig, s a törvények 80 százalékának van ilyen vetülete, szinte minden törvény tárgyalásában részt vesz.

Tagja volt a Románia fejlesztési stratégiáját kidolgozó grémiumnak, a Kárpát Medencei Magyar Képviselők Fóruma gazdasági albizottságának, két évig tagja volt a Szülőföld Alap gazdasági és önkormányzati alkuratóriumának is. Hét Bihar megyei településen nyitott képviselői irodát és tartott fogadórát, ahol összesen 670 személy kért tőle felvilágosítást támogatást, ügyintézést, de forgdultak hozzá szakmai szrvezetek is, mint például a Könyvvizsgálók Testülete, a Municípiumi Főépítészek Szövetsége stb. Több, mint 60 sajtótájéjoztatót tartott, részt vette a BN fórumokon, eleget tett rádió és TV stódiók meghívásainak, mert negy jelentőséget tulajdonít a sajtónak, mondta Lakatos Péter képviselő, akinek saját tartózkodása mellett egyehangú szavazattal fogadták el a jelentését.

Albert Ferenc