Lady Di túlélhette volna, ha…

Lady Di túlélhette volna, ha…
Diana hercegnő túlélhette volna az autóbalesetét 1997-ben, ha gyorsabban szállítják kórházba – állítja az egyik legjobb brit sebész, Thomas Treasure.

Diana hercegnő belső sérülései súlyosak voltak, de elméletileg megmenthető lett volna az élete. A helyszínen ugyan hatékonyan kezelték, ám ha hamarabb kerül kórházba, ha egy speciális csapat várta volna megérkeztekor, s ha a sebész nem elölről, hanem oldalról nyitja fel a mellkasát, akkor talán életben maradhatott volna – mondta a szakember. Thomas Treasure-t arra kérték fel, hogy nézze át a Diana hercegnő kezeléséről írt dokumentumokat Scott Baker halottkém számára.

Elemzésében kifejtette, hogy a francia orvosok felfogása szerint többszörös sérülés esetén csak beteg állapotának helyszíni stabilizálása után kerülhet sor a kórházba szállításra, míg a brit orvosok az azonnali kórházba szállítást részesítik előnyben.

A baleset a Pont de l’Alma alagútban, Párizsban éjfél után 25 perccel történt, de mivel Diana hercegnő az állapotát stabilizáló szívmasszázst kapott a helyszínen, a mentőautó csak 1 óra 40-kor indult el vele a kórházba, ahová 2 óra 6 perckor érkeztek meg vele. A Diana hercegnő életéért folytatott küzdelem 4 órakor ért véget.

Kissé sok a „ha”…

A sok „ha” kezdetű mondathoz azt is hozzá lehet tenni, hogy ha a sofőr nem ivott volna vezetés előtt, akkor a Mercedes nem ütközik oszlopnak. Továbbá ha a lesifotósok nem veszik üldözőbe Diana hercegnőt 1997. augusztus 31-én, akkor viszont biztosan nem hal meg, miként barátja, Dodi Fayed és a sofőr sem.