Labdarúgás: szerződést bontottak Christoph Daummal

Christoph Daum szövetségi kapitány
Christoph Daum szövetségi kapitány
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szerződést bontott Christoph Daum szövetségi kapitánnyal – tette közzé csütörtök este hivatalos honlapján a FRF.

‘A FRF technikai bizottságának ajánlatára Răzvan Burleanu, a szövetség elnöke és Christoph Daum szövetségi kapitány az együttműködés megszakításáról döntött a világbajnoki csoportselejtező utolsó két mérkőzése előtt. Az egyezség azt követően lép érvénybe, hogy ezt jóváhagyja a FRF végrehajtó bizottsága’ – írja a FRF közleményében.

A közlemény szerint a stáb többi tagja folytatja tevékenységét.

Az idézett dokumentumban a szövetség köszönetet mond a német szakembernek 15 hónapos tevékenységéért, amely alatt ‘új standardokat’ vezetett be, ami a fizikai és szellemi felkészülést, a fegyelmet, a táplálkozást, a kommunikációt illeti. Mindezek azonban ‘sajnos nem bizonyultak elégségesnek’ ahhoz, hogy a válogatott kijusson az oroszországi világbajnokságra – mutat rá a közlemény, amely zárásként ‘további sikereket’ kíván Christoph Daumnak.

A labdarúgó-szövetség technikai bizottsága hétfői ülésén javasolta a FRF-nek, hogy miután a román válogatottnak matematikai esélye sem maradt kijutni az oroszországi vb-re, bontsanak szerződést Christoph Daummal.

Christoph Daumot, első külföldi edzőként, 2016 júliusában nevezték ki a román szövetség kapitányává.

A román csapat a montenegrói vereséggel (0-1) minden esélyét elveszítette, hogy továbbjusson az E selejtezőcsoportból.

Romániának még két mérkőzése maradt hátra a csoportban: október 5-én Kazahsztánnal játszanak Ploieşti-en, október 8-án pedig Dánia ellen, idegenben.

Románia utoljára 1998-ben vett részt labdarúgó-világbajnokságon.

www.agerpres.ro