Lábbal teniszeztek, s nem is rosszul

A Nagyszalontai Tengo országszerte, de határon túl is elismert lábteniszklub napjainkban csak ifjúsági csapattal rendelkezik. Eredményeiket látva azonban hamarosan a felnőttek között lesz a helyük.

A Nagyszalontai Tengo Bagosi István, ifj. Vasile Şorean, Alex Şorean összetételű ifjúsági csapat nemrégiben Szlovákiában vett részt az U15-ös nemzedék (15 éves utánpótláskorúak) számára kiírt nemzetközi sportfesztiválon, amelynek keretében lábteniszversengést is lebonyolítottak. A tíz együttest felvonultató esemény csoportmérkőzései végén a Tengo a harmadik helyen végzett, így a negyeddöntőben a másik csoport másodikjával, a szlovák bajnok Kassával mérkőzött, s 2–1 arányú sikert aratott a maratoni hosszúságú összecsapáson. Az elődöntőben a prágaiakat hozta a sors a szalontaiak elébe, s azok magabiztos 2–0 arányban diadalmaskodtak, akárcsak a hajdúvárosiak kisdöntőbeli ellenfele, a Trebisov, így végeredményben a dobogó negyedik helyén zárták a seregszemlét.

Cél a bajnoki cím

A szlovákiai tornán elért eredménnyel nagyon is elégedett Vasile Şorean, a Tengo klubelnöke lapunknak elmondta, hogy hazai szinten a bajnoki cím elhódítása a céljuk. A fiúk jelenleg a Román Kupa-küzdelmekre, illetve az elkövetkezendő bajnoki fordulókra készülnek. A Georgel Bobiş tréningelte Tengo I. (Ács Krisztián, Bagosi István, Molnár Gyula, Andrei Todor) és Tengo II. (Florin Tripon, Darvasi Norbert, ifj. Vasile és Alex Şorean) június 10-én Mamaián a Román Kupa idei kiírásán vetélkednek, s nem titkolt szándékuk a bajnokságért és a kupáért járó serleget egyaránt elhódítani.