L. Orban: Január 28-án ül össze a PNL országos politikai tanácsa

Ludovic Orban
Ludovic Orban
Január 28-án hívják össze a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai tanácsát, hogy döntsön az európai parlamenti választásokra kidolgozandó kampánystratégiáról, valamint a következő parlamenti ülésszakon követendő jogalkotási célkitűzésekről – jelentette be kedden Ludovic Orban pártelnök.

A PNL vezetője azt is közölte, hogy a január 28-ára összehívott ülésen jelen lesz Antonio Lopez-Isturiz, az Európai Néppárt főtitkára is.

Amennyiben sikerül véglegesíteni az európai parlamenti választásokra összeállítandó PNL-jelöltlistát, ezt is szavazat alá bocsátják az ülésen. Ha ez nem történik meg január végéig, akkor legkésőbb február 15-ére elkészül a jelöltlista, amelyre 49 párttag kérte felvételét, többek közt Crin Antonescu, Vasile Blaga, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Vlad Nistor, Violeta Alexandru, Ligia Popescu, Hildegard Brandl. Ludovic Orban úgy nyilatkozott, ő maga nem kívánja jelöltetni magát az európai parlamenti választásokon.

‘Nem lehet Brüsszelből vezetni egy pártot. Én vagyok a párt kormányfőjelöltje, minden időmet, energiámat, intelligenciámat a pártra fordítom, a párt vezetésére és arra, hogy a PNL kormányra jusson’ – nyilatkozta Orban.

 

www.agerpres.ro