L. Orban: Iohannis indul a legnagyobb eséllyel az államelnök-választáson, szerencsés lenne, ha más pártok is őt támogatnák

Klaus Iohanni és Ludovic Orban
Klaus Iohanni és Ludovic Orban
Klaus Iohannis indul a legnagyobb eséllyel az államelnök-választáson, szerencsés lenne, ha más, a Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben álló pártok is őt támogatnák – jelentette ki keddi sajtóértekezletén Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

A politikus szerint Klaus Iohannis ‘az egyedüli garancia’ arra, hogy az ország nem tér le az Európai Unió útjáról, ezért azt tartaná jónak, hogy más pártok is a jelenlegi államfő jelöltségét támogassák.

A más pártokkal való esetleges együttműködéssel kapcsolatban Orban kifejtette: a PNL saját jelöltekkel indul az Európai Parlamenti választásokon, és hogy ilyen együttműködésre egy esetleges kormányzási szerepvállaláskor kerülhetne sor.

A pártelnök ‘teljesen komolytalannak’nevezte azt a sajtóban néhol megjelent elképzelést, amely szerint a Nemzeti Liberális Párt és a Népi Mozgalom Párt fuzionálni készül.

 

www.agerpres.ro



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .