L. Orban: Dragnea és Popescu-Tăriceanu azért dolgozik, hogy Románia ne legyen az Európai Unió tagja

Ludovic Orban
Ludovic Orban
Liviu Dragnea és Călin Popescu-Tăriceanu előre megfontolt szándékkal azért dolgozik, hogy Románia ne legyen az Európai Unió tagja – jelentette ki hétfő este Ludovic Orban.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt követően írt ilyen tartalmú Facebook-bejegyzést, hogy a képviselőház házbizottságában a Szociáldemokrata Párt (PSD) – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció tagjai elutasították a PNL javaslatát, hogy kérjék a Velencei Bizottság és az Európai Bizottság szakértőinek támogatását az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosításához.

,,Ebből is látszik, hogy a PSD-ALDE koalíció, élükön Dragneával és Tăriceanuval, egy lyukas garast sem ad e két tekintélyes intézmény véleményére és szakértelmére. Mindezt egy nappal azelőtt, hogy közzétennék az új jelentést az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) keretében és hogy Romániáról jelentést fogadna el az Európai Parlament – mindkét dokumentum kifejezetten utal a Velencei Bizottság ajánlásaira. Nyilvánvalóan látszik, hogy Liviu Dragnea és Călin Popescu-Tăriceanu előre megfontolt szándékkal azért dolgozik, hogy Románia ne legyen az Európai Unió tagja, más magyarázat nincs arra, hogy következetesen az uniós elvek, értékek és szabályok ellen lépnek fel” – írta Orban a szociális hálón.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .