L. Orban: a PNL az ANAF elnökének azonnali menesztését kéri

L. Orban: a PNL az ANAF elnökének azonnali menesztését kéri
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a sajtószabadság megsértése miatt az Országos Adóhatóság (ANAF) elnökének azonnali menesztését kéri – mondta Ludovic Orban, a párt elnöke. 

‘A PNL a sajtószabadság durva megsértése miatt az ANAF elnökének azonnali menesztését kéri. Az ANAF visszaélt hatalmával és kivizsgálást indított egy tényfeltáró újságíró csoport ellen. Ez a magatartás megengedhetetlen egy olyan országban, amely tiszteletben tartja az alapvető emberi jogokat. Semmiképpen sem tekinthetjük véletlennek, hogy néhány órával azután, hogy a Rise Project újságírói leleplező adatokat tettek közzé Liviu Dragneáról, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökéről, az ANAF ellenőrei lerohanták a szerkesztőséget’ – írja abban a közleményben, amelyet Orban csütörtök este juttatott el az AGERPRES hírügynökséghez.

Orban szerint, ha nem lépnek fel az ilyen akció ellen, az azt jelenti, hogy eltűrik az alkotmány által garantált szabadságjogok súlyos megsértését.

Orban ugyanakkor kéri az ellenőrzést elrendelő tisztségviselők menesztését is.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .